Een laminaat vloer van PVC, werkt het isolerend?

Een PVC laminaat vloer is een mooi alternatief voor een vloer van houten laminaat. Houten laminaat kent namelijk een aantal nadelen die je met PVC vloeren niet hebt. Zo is de levensduur van een houten vloer niet extreem lang. Hout beschadigt snel als er intensief op gelopen wordt.

Nu kan je een houten vloer met laminaat van goede kwaliteit wel goed onderhouden door de vloer te laten schuren en te verven, maar de kosten hiervoor lopen snel op. Een ander nadeel van het normale laminaat is dat het door teveel vocht krom kan trekken. Van al deze nadelen heb je met een vloer van PVC laminaat geen last van.

Voordelen PVC laminaat

PVC laminaal vloerAlle nadelen die je met laminaat van hout hebt, die heb je niet met PVC laminaat. Toch kan PVC laminaat er exact uitzien als echt hout. Het is niet van echt te onderscheiden en je blijft de voordelen van PVC behouden. Zo kan PVC niet krom trekken door teveel vocht en is er tevens bijna geen onderhoud aan nodig. Een PVC vloer heeft een ontzettend lange levensduur ook al wordt er intensief op de vloer gelopen.

Er is haast geen reden te bedenken waarom je niet voor een PVC laminaat vloer zou kiezen boven het normale laminaat van hout. Bovendien is PVC laminaat ook nog eens goedkoop en door de lange levensduur is er geen betere waarde voor je geld dan een vloer met PVC laminaat. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van PVC laminaat laat je dan voorlichten door een specialist.